пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

ЛАУРЕАТИ СПОРТИВНОГО РОКУ


Новорічний референдум

За традицією, що склалася здавна, напередодні новорічних свят запорізькі журналісти та спортивні функціонери брали участь у референдумі «Лауреати спортивного року». Мета цього опитування – визначення трійок найкращих спортсменів області, тренерів і команд з ігрових видів спорту.
У референдумі, що проводився наприкінці 2017 року під егідою Управління молоді, фізичної культурита спорту Запорізької облдержадмінстрації, Запорізького обласного відділення НОК України та регіонального відділення Асоціації спортивних журналістів України, тим, кому респонденти віддавали перевагу, нараховувалось три очки, за друге місце — два, за третє — одне.

СПОРТСМЕНИ
 



На першій сходинці умовного п’єдесталу пошани референдуму – чемпіон  Європи зі синхронних стрибків у воду з 10-метрової вишки,  заслужений майстер спорту Максим ДОЛГОВ (СК «Мотор Січ»).







На другій сходинці нашого референдуму розташувалася майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики Ганна ПАНОВА (ЗОШВСМ, ЗСУ), яка завоювала «бронзу» юніорського чемпіонату світу, «золото» чемпіонату Європи серед юніорок, виграла чемпіонат України у ваговій категорії до 69 кг.
Третє і четверте місця розділили  чемпіонка світу та Європи з марафонського веслування на каное Людмила БАБАК (Енергодар, ОШВСМ) і спартаківський легкоатлет-багатоборець  Олексій КАСЬЯНОВ, член збірної України, переможниці командного чемпіонату Європи.

ТРЕНЕРИ




У цій номінації референдум приніс перемогу заслуженому тренеру України  Ірині Дмитрівні ЖУРАВЛЬОВІЙ, яка є наставницею Максима Долгова та дворазової срібної призерки чемпіонату Європи Вікторії Кєсар. 






Друге місце посів важкоатлетичний тренерський дует Анатолій ОРЛОВ – Олександр СЛОБОДЯНЮК, який підготував Ганну Панову та чемпіона Європи серед юніорів Кирилу Пирогова. До числа кращих тренерів року також увійшов Євген ЧЕРТКОВ, наставник збірної області з греко-римської боротьби, яка в чемпіонаті України посіла перше місце у командному заліку.

КОМАНДИ


Гандбольний клуб «МОТОР» - чемпіон, володар Кубка і Суперкубка України, учасник Ліги чемпіонів, очолив трійку кращих команд з ігрових видів спорту. .



Спартаківський дует з жіночого пляжного волейболу в складі Валентина Давидова – Євгенія Щипкова, срібні призерки чемпіонату України, учасниці Світової серії, - друге місце.
Третє місце посів Гандбольний клуб «ZTR» - срібний призер чемпіонату та фіналіст Кубка України.  

Немає коментарів: