суботу, 9 червня 2018 р.

У ЗАПОРІЖЖІ ВІДБУВСЯ ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ-2018

Уже вдруге обласне відділення Національного олімпійського комітету  України разом із управлінням молоді, фізичної культури та спорту, департаментом освіти та науки облдержадміністрації та департаментом спорту, сімта молоді Запорізької міської  ради  обирають  Алею Трудової Слави місцем урочистого відкриття Олімпійського дня, присвяченого черговій річниці заснування Міжнародного  Олімпійського  Комітету .



Чудова літня погода сприяла тому, що вже за годину до урочистого відкриття зхаходу в парку панував веселий гомін – розпочалася реєстрація учасників заходу.
Участь у біговій програмі Олімпійського дня взяли відомі спортсмени, тренери, учні спортивних та загальноосвітніх шкіл, студентська молодь, представники «Інваспорту», аматори та ветерани фізичної культури і спорту.

З вітальним словом до учасників Олімпійського дня зверталися: керуючий справами виконавчого комітету Запорізької обласної ради Володимир ПОДОРОЖКО; заступник міського голови Запоріжжя Анатолій ПУСТОВАРОВ; начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Наталія ВЛАСОВА; голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир ЛОБАНОВ.

 
Також учасників вітала олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту зі спортивної гімнастики Ольга СТРАЖЕВА





А викладачі Запорізького національного університету Борис і Світлана КОКАРЄВИ блискуче керували розминкою, так необхідною для тих, хто готувався стартувати того дня. До речі, Борис КОКАРЄВ є Президентом запорізької обласної федерації зі спортивної аеробіки та фітнесу, а його дружина Світлана - багаторазова чемпіонка і рекордсменка України в сучасному силовому фітнес-багатоборстві STRENFLEX.  Під музичний супровід учасники свята із завзяттям виконували запропоновані вправи. 
А потім до своїх обов’язків приступила суддівська колегія на чолі з відомою бігункою Галиною МІСІРУК, і розпочалися старти, які супроводжувала тепла, сонячна погода. Дошкільнят на бігових дистанціях змінили учні ДЮСШ, студентська молодь, а згодом дійшла черга й до підопічних обласного центру фізичної культури та спорту «Інваспорт», а завершували змагальну програму ветерани спорту.



 









Голова обласного відділення НОК України Володимир ЛОБАНОВ не приховував задоволення, відзначивши, що проведення Олімпійського дня з кожним роком набуває обертів, збільшується кількість учасників (цього разу вона перевищила тисячу), на новий рівень виходить організація заходу. Кожному учаснику щорічно надається унікальна можливість не тільки приєднатися до багатомільйонної армії прихильників здорового способу життя, а й хоча б на один день відчути себе справжнім олімпійцем. А обрання місцем проведення заходу Алеї Трудової Слави, що  знаходиться у центрі індустріального Запоріжжя, дає можливість зробити свято спорту доступнішим мешканцям найвіддаленіших мікрорайонів міста.
Також Володимир Євгенович висловив  вдячність усім організаторам заходу, які доклали зусиль, аби Олімпійський день став по-справжньому масовим і  яскравим. До речі, нинішнього року в якості спонсорів залучилися торгівельна марка "Вода "Родняна", яка безкоштовно забезпечувала учасників заходу питною водою, а також Приватне підприємство "Зябкін".
За традицією переможці та призери кожного забігу отримували пам’ятні призи від Національного олімпійського комітету України, всі понад тисячу учасників – спеціальний Сертифікат за підписом президента Міжнародного Олімпійського Комітету Томаса Баха та президента НОК України Сергія Бубки.
Зазначимо, що географія Олімпійського дня-2018 не обмежувалася лише обласним центром.





Немає коментарів: