середу, 15 серпня 2012 р.

Олександр Пеклушенко: «Якби політики взяли приклад з олімпійців, Україна за рівнем життя вийшла б на 14-е місце»


Позавчора керівники Запорізької області зустрілися із запорізькими спортсменами – призерами та учасниками ХХХ літніх Олімпійських Ігор у Лондоні, їхніми тренерами, фізкультурно-спортивним активом області.
Вітаючи героїв спортивного року, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив:
- Понад два тижні увесь світ стежив за ходом Ігор у Лондоні. Той результат, якого досягли олімпійці України, в тому числі й посланці нашої області, дозволяє сказати: «Так тримати! Спасибі!» Якби ми, політики, змогли взяти з вас приклад і домогтися, щоб Україна за рівнем життя посідала чотирнадцяте місце у світі, чимало питань були б зняті. Ви дали нам орієнтир, і ми прагнутимемо досягти такого ж результату. Низький уклін вам за спортивний подвиг!
Особливо Олександр Миколайович відзначив досягнення бронзових медалісток Олімпіади з естафетного бігу 4х100 метрів Марії Рємєнь і Олесі Повх, яких підготували заслужені тренери України Михайло і Костянтин Рураки. На схвальні слова від очільника ОДА заслужили й гімнасти Віталій Наконєчний і Олег Степко, їхні наставники Микола Назаренко і Павло Нетреба.
- Питання молоді та спорту входять до трійки найпріоритетніших завдань облдержадміністрації та обласної ради, - наголосив очільник ОДА. – Ми розпочинаємо реконструкцію Палацу спорту «Юність», аби зробити його гідним нашого краю. Ми хочемо, щоб у кожному райцентрі був спорткомплекс, який би включав все необхідне для міні-футболу, хокею, тих видів спорту, що культивуються в нашій області. Ми хочемо першими в Україні започаткувати роботу шкільних спортзалів протягом мінімум 12 годин на добу. Для цього треба лише ввести додаткові тренерські ставки для викладачів фізкультури.   
Після вітальної промови Олександр Пеклушенко нагородив учасників ХХХ Олімпійських ігор та провідних тренерів цінними подарунками, Подяками та Почесними грамотами ОДА.
Голова обласної ради Павло Матвієнко відзначив, що найвища нагорода у спорту — олімпійська медаль, тож «бронза» українок в легкоатлетичній естафеті довела, що вони найкращі в Європі й треті у світі. До цього досягнення причетні СК «Металург», кольори якого захищають спортсменки, і тренери, і батьки олімпійців.
Павло Дмитрович вручив ордени «За заслуги перед Запорізьким краєм» заслуженим тренерам України Ігорю Бондаренку (плавання), Дмитру Льопі (легка атлетика), Миколі Назаренку (спортивна гімнастика). Велика група спортсменів і тренерів отримала Грамоти і Подяки обласної ради, пам’ятні подарунки.
Учасники головних всесвітніх змагань вручили керівникам області талісмани Олімпійських ігор – мультиплікаційні персонажі Венлок і Мандевіль, які Олександр Пеклушенко під оплески присутніх запропонував передати вихованцям дитячого будинку. Втім, без презенту голова облдержадміністрації не залишився: заслужений тренер України з греко-римської боротьби Євген Чертков подарував йому триптих зі зображенням головних олімпійських споруд Лондона.
Зі словами вдячності до керівників області звернулися Марія Рємєнь, Олеся Повх і Костянтин Рурак, які запевнили, що надалі примножуватимуть славу запорізького спорту.  
Завершилася зустріч з олімпійцями традиційним фотографуванням на сходах до приміщення обласної ради.  
Вже 29 серпня естафету в учасників Олімпіади приймуть запорізькі спортсмени-інваліди, які візьмуть участь у XIV Паралімпійських іграх, що відбудуться також у Лондоні.

Фото Василя БІЧЕНКА і Анатолія ВЛАСОВА

Немає коментарів: