середу, 15 серпня 2012 р.

Лондон-2012


Медальна злива заключних днів

Недільного вечора у столиці Великобританії фінішували ХХХ Олімпійські ігри. Медальний залік впевнено виграла збірна США, в активі якої 104 нагороди (46 золотих, по 29 срібних і бронзових). На другому місці – китайські спортсмени, чий здобуток 87 медалей (38 золотих, 27 срібних, 22 бронзові). Третю сходинку підсумкової таблиці опанували господарі – 65 нагород (29 золотих, 17 срібних, 19 бронзових). Збірна України фінішувала на чотирнадцятому місці з 20 медалями (6 золотих, 5 срібних 9 бронзових).

Вагомий ужинок боксерів

Українські майстри шкіряної рукавички зібрали найбільший врожай нагород серед представників інших видів спорту.
Неймовірний, неперевершуваний, найдраматичніший, емоційний… І це далеко не всі епітети, на які заслуговує бій капітана боксерської команди України Олександра Усика зі срібним призером пекінської Олімпіади Клементе Руссо з Італії у ваговій категорії до 91 кг. Все було у цьому поєдинку, але наш боксер зумів не лише зрівняти рахунок у другому раунді, а й принести нашій країні перше «золото» у боксі на цих Іграх.
Відзначимо й чемпіона Європи, світу, Олімпійських ігор Пекіна Василя Ломаченка (60 кг), який додав чергове олімпійське «золото» і став найтитулованішим боксером України. Сончул Хан з Південної Кореї не став на заваді втілення мрії ані самого спортсмена, ані уболівальників. 19:9 – беззаперечна перемога Василя Ломаченка.
 У фінальному бою боксерів вагової категорії до 64 кг Денис Беринчик зробив усе можливе, щоб пробитись до останньої стадії турніру й позмагатись за найвищу сходинку п'єдесталу. Та після трьох раундів рефері зафіксував рахунок 22:15 на користь кубинця Іглесіаса Сотолонги. Отже, Денис Беринчик приніс «срібло» до скарбнички збірної України.
Півфінальний бій Олександра Гвоздика проти Алібека Ніязімбетова з Казахстану у ваговій категорії до 81 кг завершився в нічию, але судді віддали перемогу супернику нашого спортсмена, який сказав: «Прикро, що не потрапив до фіналу, адже моєю мрією було стати Олімпійським чемпіоном. Мабуть, у цьому поєдинку я припустився багатьох помилок, якщо рефері підняв угору руку суперника, а не мою». Олександр Гвоздик став бронзовим призером Ігор XXX Олімпіади. 
Тарас Шелестюк у ваговій категорії до 69 кг здобув бронзову медаль. Українець поступився у півфіналі британцю Фредді Евансу з рахунком 11:10. «Звісно, дуже хотілось поборотись за «золото», але не вийшло. Перші два раунди я програв, третій – виграв, але цього виявилось замало», - прокоментував Тарас.

Досягнення веслувальників

Каноїст Юрій Чебан переміг у фінальному заїзді на дистанції 200 м, яка вперше включена до програми Олімпійських ігор. Чемпіонський час нашого спортсмена – 42,291 секунди. «Срібло» дісталося Євгену Шукліну з Литви – 42,792, а бронза – росіянину Івану Штилю – 42,853.
У веслуванні на байдарці в найкоротшому спринті Інна Осипенко-Радомська фінішувала другою. Це було вже друге «срібло» української байдарочниці, здобуте на Іграх ХХХ Олімпіади. У фіналі на 200 м підопічна Дмитра Радомського, як і на 500-метрівці, здобула срібну нагороду. На фініші Інна показала час 45,053 секунди. Чемпіонкою ж стала новозеландка Ліза Керрінгтон – 44,638, а третьою фінішувала угорка Наташа Душев-Янич – 45,128.

Час «срібла»

Цей благородний метал облюбував метальник списа Олександр П’ятниця, котрий показав другий результат – 84,51 метра. Найвдалішою у нашого спортсмена виявилася третя спроба. Українець поступився Олімпійському чемпіону Кешорну Уелкотту з Трінідада і Тобаго всього сімома сантиметрами. Бронзовим призером став фін Антті Руусканен – 84,12.
Ще одне «срібло» завоював борець вільного стилю (вагова категорія до 96 кг) віце-чемпіон Європи Валерій Андрійцев, чий максималістський характер прагнув перемоги в кожному поєдинку Ігор ХХХ Олімпіади.
«З одного боку, мені приємно стати призером Олімпіади, адже багато людей усе життя мріють потрапити на Ігри, - розповідав Валерій. – Однак мене засмучує той факт, що на шляху до фіналу я здолав опір кількох сильних і досвідчених суперників, а в фіналі трішки помилився. Я неправильно побудував тактику. Хотів надурити американця Якова Стівена Варнера і використати ті заготовки, які були зроблені під час олімпійського турніру. Однак американець правильно прорахував тактику на поєдинок зі мною».

І на нашій вулиці свято!

Увечері в п’ятницю український жіночий легкоатлетичний квартет став бронзовим призером Олімпіади. Першими і, як виявилося, єдиними медалістами Ігор від нашої області стали представниці СК «Металург» комбінату «Запоріжсталь» Олеся Повх і Марія Рємєнь, яких тренують заслужені тренери України Михайло і Костянтин Рураки. Разом з Олесею і Марією «бронзу» карбували Христина Стуй із Івано-Франківська та луганчанка Єлизавета Бризгіна.
Поступившись лише визнаним грандам – спринтеркам США та Ямайки, наші співвітчизниці залишили далеко позаду переслідувачів, встановивши національний рекорд – 42,02 секунди! Перемогу ж святкувала збірна США з новим світовим рекордом – 40,82 секунди.
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав наших легкоатлеток з прекрасним результатом та бронзовими медалями. «Вся Україна вболівала за вас, вірила у команду, в успіх. Бажаю вам завжди досягати поставлених цілей та успіхів у підкоренні спортивного Олімпу!» - йдеться у привітанні.

П’яте місце українських грацій

У групових вправах з художньої гімнастики наші дівчата увійшли до чільного квінтету, набравши за дві композиції 54,375 очка.
За програму з п'ятьма м'ячами вихованка запорізької СДЮШОР № 5 Євгенія Гомон та її подруги по збірній України Олена Дмитраш, Вікторія Ленишин, Вікторія Мазур і Світлана Прокопова отримали від суддів 27,200 бала. Майже також ж була оцінка і за вправу з трьома стрічками і двома обручами – 27,175.
Олімпійськими чемпіонками в цьому виді програми стали росіянки – 57,000, срібними призерками – білоруски – 55,500, бронзовими – італійки – 55,450.

  Захаров дійшов тільки до півфіналу

Вихованець СДЮШОР «Мотор Січ» Антон Захаров пройшов кваліфікаційний відбір в індивідуальних стрибках у воду з 10-метрової вишки з 12-м результатом.
А от у суперечці 18 спортсменів, які змагалися за вихід до півфіналу олімпійського турніру, Антону не вистачило 30 балів, щоб продовжити боротьбу. Він посів 15-е місце (464,70 бала) і не зумів потрапити до числа дванадцяти найсильніших стрибунів.


Немає коментарів: