суботу, 11 серпня 2012 р.

Ще дві медалі наших співвітчизників


Зі столиці ХХХ Олімпійських ігор надійшли дві приємні для українських любителів спорту звістки.
Важкоатлет Олексій Торохтій у ваговій категорії до 105 кг зумів обійти іранця Навабу Назіршелалу всього на 1 кг. За сумою двоборства українець підняв 412 кг (185кг + 227 кг) і приніс нашій збірній таку очікувану третю золоту нагороду. Нагадаємо, що це друга медаль, яку здобули українські штангісти на Іграх у Лондоні. 
Гімнаст Ігор Радівілов приніс збірній Україні шосту бронзову медаль. До фіналу 19-річний спортсмен відібрався з останнім – восьмим – результатом. Однак,пам’ятаючи його перемоги на етапах Кубка світу, ми небезпідставно сподівалися, що і в Лондоні Ігор не залишиться без нагороди. Свої медальні амбіції Радівілов продемонстрував ще в першому стрибку, бездоганно приземлившись. За виконання судді нагородили українця 9,4 бала, а з оцінкою за складність це принесло 16,4. Другий стрибок виявився не таким вдалим (під час приземлення гімнаст зробив крок), проте оцінки були на висоті: 9,233 пункти за виконання і 16,233 в сумі. Середнє арифметичне за дві спроби - 16,316 очка - принесло нашому гімнасту бронзову медаль. Нарешті після двох четвертих місць – у командних змаганнях і чоловічому багатоборстві – наші гімнасти довели суддям, що достойні олімпійського п’єдесталу пошани. Олімпійським чемпіоном став Хан Сеок Ян з Південної Кореї (16,533), «срібло» - у росіянина Дениса Аблязіна (16,399).
На жаль, запорізькі борці греко-римського стилю завершили змагання на Олімпійських іграх-2012 без медалей. Зокрема, Євген Орлов у ваговій категорії 120 кг в 1/8 фіналу програв діючому чемпіону світу Риза Кайалпу з Туреччини і припинив подальшу боротьбу за нагороди. Втім, представник Запорізької ШВСМ показав себе з найкращої сторони і практично не поступався супернику, не дивлячись на його титули. «Не дотягнув останню атаку. Звісно, засмутився. Але це моя перша Олімпіада – гарний досвід у майбутньому», - прокоментував Євген Орлов.
Не пройшли у фінали олімпійського легкоатлетичного турніру три  запорізькі представниці «королеви» спорту. Списометальниця Ганна Гацько зупинилася на позначці 58 м 37 см, запорізькій бігунці Марії Рємєнь на дистанції 200 м не вистачило 0,06 секунди, щоб взяти участь у вирішальній суперечці за нагороди Ігор, а у стрибках у довжину Вікторія Рибалко показала результат 6 м 29 см, що на 11 см гірший за кваліфікаційний.

Немає коментарів: