суботу, 11 серпня 2012 р.

Ольга САЛАДУХА – бронзова призерка Ігор


Протягом трьох днів на Олімпіаді в Лондоні були розіграні десятки комплектів нагород, але жодна з медалей не стала надбанням збірної України. Нарешті, під завісу четвертого дня у секторі для потрійного стрибка відзначилася чемпіонка світу та Європи Ольга Саладуха з Донецька.
Досить напруженим виявися фінал цих змагань. До останньої спроби Ольга була поза межами п'єдесталу. І лише в останній спробі, стрибнувши на 4 м 79 см, вона вийшла на третє місце з відставанням від другого лише в один сантиметр! Приємно, що на четверту сходинку піднялася ще одна українська спортсменка Ганна Князева (14м56см). «Золото» у Ольги Рибакової з Казахстану (14м98см).
Бронзовий доробок українців міг бути й більшим, але в розподіл нагород втручалися судді. Багатоборка Людмила Йосипенко виграла бронзову медаль в семиборстві, встановивши особистий результат сезону. Перемогу ж здобула британка Джессіка Енс. Йосипенко програла своїм найближчим суперницям – росіянці Тетяні Черновій і німкені Лілі Шварцкопф, але вже після завершення забігу на 800 м прийшла звістка про дискваліфікацію німкені за неправильний перехід доріжки, що дозволило нашій легкоатлетці залишитися на третій сходинці у загальному заліку. Однак невдовзі офіційний сайт Олімпіади в Лондоні повернув Шварцкопф на п'єдестал пошани, відсунувши Людмилу на четверте місце в загальному заліку. Апеляційне журі не задовольнило протести делегацій України та Росії. 
А як же цих днів виступали запорізькі олімпійці? На жаль, під завісу програми олімпійського дзюдо запорізький богатир Станіслав Бондаренко, що виступає у ваговій категорії понад 100 кг, завершив боротьбу в 1/16 фіналу, програвши словенцю Матяжу Сераю. А чемпіоном став француз Тедді Рінер.
Запорізька спринтерка Олеся Повх не спромоглася здолати стадію півфіналу в бігові на 100 м і з результатом 11,3 секунди посіла 17-е місце.
Невдача спіткала і борця греко-римського стилю Вюгара Рагімова (вагова категорія – 55 кг). У першій сутичці його суперником став призер чемпіонату світу Шуджін Лі з Китаю, який здобув перемогу з рахунком 3:1.
Не зумів подолати кваліфікаційний бар’єр плавець Сергій Фролов, який посів  10-е місце на дистанції 1500 м вільним стилем. Але при цьому спартаківець показав результат 14 хвилин 59,19 секунди, що є новим національним рекордом України. Перемогу ж святкував китаєць Сунь Янь, який скинув зі світового рекорду понад 3 (!) секунди.
Запорізький гімнаст Віталій Наконечний у фіналі вправ на коні набрав 14,766 очка і посів шосту сходинку. Таким чином, наш спортсмен підтвердив своє місце в провідній шістці кращих гімнастів планети в цій дисципліні, адже в кваліфікації він теж був шостим. Щоправда, в попередньому раунді змагань його виступ був оцінений більш високими балами - 14,933. Олімпійським чемпіоном став угорець Крістіан Беркі, а «срібло» і «бронза» дісталися британцям – Луїсу Сміту і Максу Уітлоку відповідно.
У медальному заліку на ранок понеділка лідирували китайці – 61 нагорода (30 золотих, 17 срібних, 14 бронзових). На другому місці розташувалася збірна США – 60 нагород (28 + 14 + 18), на третьому – господарі Олімпіади – 37 (16 + 11 + 10). Збірна України з 7 медалями посідала 22-е місце. 

Немає коментарів: